lunes, 31 de octubre de 2011

Relleu

El terme Oceania cobreix una regió macrogeográfica situada entre Àsia i Amèrica, amb l'illa australiana com la major massa continental, seguida pels molt menors i properes illes de Papua Nova Guinea i Nova Zelanda, a les quals se sumen unes 25.000 petites illes disperses en el Pacífic. El nom de «Oceania» s'utilitza perquè, a diferència dels altres continents, aquest es compon principalment de l'Oceà Pacífic i els diversos mars adjacents. Els territoris d'Oceania s'estenen des del sud-est d'Àsia pel Oceà Pacífic cap a Amèrica. Amb la seva extensió de 9.008.458 km ² és el continent més petit del món. Està banyada pels oceans Índic, Glacera Antàrtic i Pacífic, i separada d'Àsia pels mars de Timor i d'Arafura, amb un total de 25.760 km de costes. El clima és fortament influenciat per corrents oceànics, incloent El Nen, el qual causa sequeres periòdiques, i el sistema estacional tropical de baixa pressió, que produeix ciclons al nord d'Austràlia. La regió desèrtica o semiàrida és la de major extensió: un 40% del seu territori està cobert per dunes de sorra. Oceania és el continent més sec, més pla, amb els terrenys de major antiguitat i els menys fèrtils. Curiosament la muntanya més alta del país, la Muntanya Mawson (2.745 m), no es troba en la pròpia illa d'Austràlia, sinó que es troba a la petita illa Heard, en l'Oceà Índic meridional. La Muntanya Kosciuszko, amb 2.228 m, és la principal elevació de l'illa d'Austràlia.

miércoles, 26 de octubre de 2011

Clima


El clima està fortament influenciat pels corrents oceànics.
Està caracteritzat pel sistema estacional tropical de baixa pressió atmosfèrica, que produeix freqüents tifons al nord d'Austràlia,Tret de Nova Zelanda i d'una part d'Austràlia (que gaudeixen d'un clima temperat o desèrtic), A les illes d'Oceania predomina el clima càlid a causa de la seua localització intertropical.
Les precipitacions són abundants a les costes orientals de les illes muntanyenques, mentre que les costes occidentals , pateixen una major aridesa. 
La regió desèrtica és la de major extensió de tot aquest territori: un 40% està cobert per dunes de sorra.

 

martes, 11 de octubre de 2011

Característiques.



Oceania és la part del món formada pel continent austrlià i per la multitud d'illes que hi ha escampades en aquest.


Oceania és formada per quatre grans àrees o divisions:
-Australàsia:Que comprèn Austràlia i Nova Zelanda;
-Melanèsia:al nord i nord-est de Australàsia,i formada per l'arc d'illes que s'estenen a l'est de Nova Guinea;
-Micronèsia,que s'estén fins al Tròpic de Càncer;
-Polinèsia,que s'estén pel Pacífic central.